Nole: Povratak na prvo mesto zavisi i od Nadala

Faktor Rafa je možda i presudan

9.10.2013.
16:45
VOYO logo

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je da će pokušati da se vrati na prvo mesto ATP liste, ali da to zavisi i od igara Španca Rafaela Nadala, piše B92.

Đoković je u sredu startovao ubedljivom pobedom nad Mastersu u Šangaju, savladao je Marsela Granoljersa 6:2, 6:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ostalo je još nekoliko turnira, među kojima je i ovaj u Šangaju, na kojima ću pokušati da odem što je dalje moguće, kako bih eventualno ponovo zauzeo mesto broj jedan. Ipak, to ne zavisi samo od mene, već i od Nadala", rekao je Đoković.

Sledeći protivnik Đokoviću u Šangaju biće 17. igrač sveta Fabio Fonjini, sa kojim se do sada sastajao pet puta i svaki put pobeđivao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je s razlogom tu gde je sada. Sjajno je odigrao tokom leta i očigledno je da mu prija teren", rekao je Đoković o Italijanu koji je ove godine osvojio svoje prve dve ATP titule.

Tokom duela sa Granoljersom sve je uplašio traživši pomoć lekara zbog povrede skočnog zgloba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Samo sam napravio nezgodan pokret, što je prouzrokovalo oštar bol. Sada je sve u redu", rekao je Đoković.

Đoković je novinarima odgovorio da još ne razmišlja o završetku karijere i neizbežnom padu igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svako u jednom trenutku dodje do kraja karijere, ali ne razmišljam nešto o tome. Pokušavam da uživam u svakom trenutku u kome mogu da igram ovako, na vrhuncu svojih fizičkih i mentalnih sposobnosti. Dok god je tako, igraću tenis sa velikim zadovoljstvom", rekao je Đoković.

Đoković je naglasio da mu je prioritetni cilj da ponovo dođe do nivoa igre "na kojem ona treba da bude".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Važno je samo da i dalje radim na samopouzdanju i borbenosti, kako bih vratio igru tamo gde treba da bude. To mi je najvažniji cilj", rekao je Đokovć.

Duel Đokovića i Fonjinija na programu je u četvrtak ne pre 12:00, uz direktan prenos na televiziji B92. Program u 05:45 otvara duel dublova, Brajan/Brajan - Anduhar/Lopes i Del Potro, potom dueli Del Potro - Has i Monfis - Federer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dejvis kup je prioritet"

Đoković je rekao da mu je prioritet ove godine osvajanje Dejvis kupa u kojem igra za reprezentaciju Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo priliku da osvojimo još jedan trofej za našu zemlju i to je velika šansa", rekao je Đoković u Šangaju.

Srbija će od 15. do 17. novembra dočekati Češku u finalu Dejvis kupa koji je osvojila 2010. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sam bog zna da li ćemo više imati ovako dobru i uspešnu generaciju. Poseban je osećaj kada predstavljate svoju zemlju, to vas čini veoma ponosnim i to je nešto što niko ne može da vam uzme", istakao je Đoković.

Đoković će do kraja godine učestvovati i na turniru masters serije u Parizu, i na završnom turniru u Londonu koji će početi 11 dana pre finala Dejvis kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izveštači iz Šangaja su primetili da je ovaj Beograđanin aktivan na društvenim mrežama.

"Radim sa velikim timom koji mi je rekao da bi trebalo da budem aktivniji na društvenim mrežama. Pokušavam da ostanem u kontaktu i da uzvratim pažnju i ljubav koje dobijam, podršku navijača, jer me mnogo ljudi prati i šalju mi mnogo poklona i poruka podrške, kako u dobrim, tako i u lšim trenucima. Cenim to", rekao je teniser.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đokovića na Tviteru prati više od 2,4 miliona ljudi, što je više od Rodžera Federera i Endija Marija, ali manje od Nadala. Na Fejsbuku ga prati 3,4 miliona ljudi, manje od Federera i Nadala, više od Marija

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo