S 23 godine ostvarila ono o čemu mnogi Hrvati mogu samo sanjati

U finalu ITF turnira u Ankari hrvatska tenisačica Ana Savić pobijedila je drugu nositeljicu, Portorikanku Monicu Puig, s 5:7, 6:3, 6:4…

22.12.2012.
15:30
VOYO logo

Savić je, podsjetimo, u glavni dio turnira čiji je nagradni fond 50.000 dolara, ušla kroz kvalifikacije, nakon čega je više nitko nije zaustavio do kraja. Kao 'točku na i' nadigrala je i 19-godišnju Puig, 133. tenisačicu svijeta.

Nakon što je uspješno prošla tri kola kvalifikacija bez izgubljenog seta, hrvatska je tenisačica nanizala još tri uvjerljive pobjede u glavnom turniru, a potom je u infarktnom polufinalu slavila protiv 5. nositeljice iz Rusije – Marte Sirotkine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju je i u finalu punom preokreta i neizvjesnosti pokazala igračku i mentalnu snagu. U prvom setu je imala prednost 5:3, da bi potom izgubila četiri gema zaredom i praktički poklonila tu dionicu igre protivnici. No, nije se predavala. U drugom je setu ubacila u višu brzinu, ne davši Portorkanki previše šansi, a u trećem je bilo izjednačeno sve do 4:4. Tada je Ana ponovno odigrala bolje i koncentriranije te upisala dosad najveću pobjedu u karijeri.

To je za Savić sedmi osvojeni ITF turnir ove sezone, no ovaj bi bio najjači od svih dosada po nagradnom fondu, ali i igračkoj postavi. Ana je trenutno 285. igračica na WTA-ovoj ljestvici, a dobar nastup u Turskoj trebao bi joj donijeti novi napredak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo