Skandalozna optužba: 'Prvenstvo je namješteno!'

U Herningu se u petak održava ždrijeb rukometnog Europskog prvenstva, a već prije samog 'ruleta kuglica' nastao je skandal. Barem ako pitate čelnike Hrvatskog rukometnog saveza...

21.6.2013.
11:18
VOYO logo

"Nije ni počelo, a već je Europsko prvenstvo namješteno", ljutio se dopredsjednik HRS-a Zoran Gobac. Zašto?

Domaćin uvijek bira skupinu u prvoj fazi, ali Europska rukometna federacija dozvolila je ovaj put domaćinu da može odrediti tri reprezentacije u tri ostale skupine. Danci su to iskoristili i izabrali da će Norveška igrati u skupini B, s kojom se oni križaju u nokaut fazi. Francusku su gurnuli što dalje od sebe u skupinu C, te Švedsku u skupinu D. Dakle, Danska je odlučila da s njima ne mogu igrati najmanje do polufinala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije je domaćin mogao birati u koju će skupinu, ali tek kada je cijeli ždrijeb bio gotov. Ovako si je Danska birala laganog suparnika za drugi krug, a one teže je ostavila za završnicu. Nije Danska tu kriva već EHF koji joj je to dozvolio. Takvo što se na nogometnom ili košarkaškom europskom prvenstvu ne može dogoditi", kazao je Gobac za Večernji list.

Zanimljivo, u svakom slučaju. Hrvatska je nositelj i sigurno nećemo igrati sa Danskom, Srbijom i Španjolskom, a za ostalo se trebamo strpiti do 18.30 sati, kada počinje ždrijeb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo