JEDNA LEGENDA ŽELI I DALJE IGRATI ZA HRVATSKU: / 'Krvarili smo i naravno da nam nije lako'

Image
Foto: Pixell

Kauboji su osvojili peto mjesto, ali i dalje ostaje žal jer na domaćem terenu nisu uspjeli doći do borbe za medalju.

26.1.2018.
18:41
Pixell
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija pobjedom nad Češkom 28-27 (16-10) osvojila je peto mjesto i na taj se način oprostila se od ovogodišnjeg Europskog prvenstva.

Prve minute na prvenstvu upisao je tijekom ovog susreta Tin Kontrec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Malo zadovoljstva ipak na kraju. Polufinale nam je nažalost izmaklo za dlaku. Dogovorili smo se odigrati ovih 60 minuta isključivo za sebe i za publiku koja nas je danas podržala. Bilo je dosta ljudi s obzirom na ono što smo očekivali. Hvala svima koji su nas pratili", istaknuo je Kontrec u razgovoru za RTL.

"Sreća je što se svake godine igra neko prvenstvo. Entuzijazam postoji, mislim da će baš poslije ovog prvenstva klubovi živnuti, djeca se upisivati na rukomet, koji kod nas nikad neće pasti na niske grane", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostvarenje sna

Protiv Češke je debitirao Halil Jaganjac, velika nada hrvatskog rukometa.

"Da mi je netko prije pet mjeseci kazao da ću biti i u širem popisu reprezentacije, rekao bih mu da je lud. A meni se danas ostvario najluđi san, debitirao sam za reprezentaciju samo s 19 godina. Bilo je treme, ali je brzo nestala", kazao je Jaganjac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lijepo je ipak s pobjedom okončati ovo prvenstvo, mada se bilo jako teško motivirati za ovu utakmicu. Ostaje nam žal za polufinalom, ali možda to ne trebamo smatrati tragedijom. Ja sam i prije početka EURA govorio da ima čak desetak selekcija koji mogu postati prvaci, a u tako izjednačenoj konkurenciji nas je skupo koštala ozljeda Domagoja Duvnjaka protiv Srbije", kazao je Manuel Štrlek, strijelac četiri gola protiv Češke.

Horvat ostaje na raspolaganju

Igračem utakmice proglašen je Ivan Stevanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško je bilo igrati ovu utakmicu, teško se bilo i spremati. Na kraju smo kupili smo glave i ljepše je otići s prvenstva s pobjedom. Čudan je sustav, Švedska je prošla u borbu za medalje s tri poraza. Ne znam hoće li se to mijenjati, ali, eto, ljudima je bar bilo zanimljivije gledati", kazao je vratar za 24 sata.

Zlatko Horvat najavio je da ostaje na raspolaganju za buduće reprezentativne akcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo bili pravi nakon Francuske. Krvarili smo na pripremama i naravno da nije lako. Mogu reći da smo na kraju odigrali i dobar turnir i zahvaliti se svima koji su nas pratili", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Stepančić potvrdio je da je sve u redu s koljenom nakon što mu je Mamić pao na nogu.

"Najvažnije je da smo se oprostili pobjedom. Imali smo san o polufinalu, ali na žalost nismo uspjeli. Drugačije je s pobjedom otići s prvenstva. Neki se opraštaju, ali opraštali su se i prije. Dolaze mlade snage poput Halila koji je 98. godište", kazao je Stepančić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Lijepo je završiti sve s pobjedom kako bi se barem slavljem oprostili od Prvenstva. Želim se zahvaliti svim ljudima koji su nas pratili u Splitu i Zagrebu. Bilo je neopisivo igrati u takvoj atmosferi i u ime cijele reprezentacije se zahvaljujem navijačima'', kratak je bio Lovro Mihić.

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo