Srebro zlatnog sjaja / Izbornik Nenad Šoštarić poslao moćnu poruku nakon finala: 'Hrvatska ima budućnost, ima srce'

Image
Foto: IHF

Pomlađena reprezentacija Hrvatske je prebacila očekivanja javnosti, a u utakmici protiv Srbije u polufinalu odigrala jednu od boljih utakmica posljednjih godina

6.7.2022.
19:06
IHF
VOYO logo

Hrvatske rukometašice osvojile su srebrnu medalju na Mediteranskim igrama koje ove srijede završavaju u alžirskom Oranu. U finalnom su susretu Španjolke bile bolje od Hrvatske s 29-25 (17-13).

U hrvatskoj reprezentaciji najbolja je bila Katarina Pavlović koja je postigla devet pogodaka. Četiri je dodala Stela Posavec, a po dva Tena Japundža, Tena Petika, Lana Jarak, Josipa Bebek i Ana Malec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Izborile finale u Alžiru /

Izbornik nema sumnje da Kraljice šoka zaslužuju veća ulaganja: 'One bi to vratile'

Image
Izborile finale u Alžiru /

Izbornik nema sumnje da Kraljice šoka zaslužuju veća ulaganja: 'One bi to vratile'

'Odlučila je fizička sprema'

"Utakmica finala sa španjolskom je počela je loše po nas. Primili smo ta tri, četiri gola i bili smo prisiljeni zvati time-out nakon kojeg se dosta toga promijenilo. Odigrali smo jednu hrabru utakmicu, jednu jako dobru utakmicu u kojoj su u konačnici odlučili detalji vezani u prvom redu uz fizičku pripremu. Ne treba zaboraviti da Španjolske ima 18 dana priprema za MI, a mi samo pet dana. To je presudilo", konstatirao je izbornik Nenad Šoštarić te s ponosom nastavio.

"Ja sam iznimno ponosan na ove cure i na to što su podnijele zadnjih dvadeset dana od priprema do Alžira. Nismo s njima imali nikakvih problema, ponašale su se kako se trebaju ponašati igračice koje zastupaju Hrvatsku i postigle ono što je malo tko očekivao od njih. Došli smo do finala i u finalu se definitivno nismo osramotili. Igrali smo jako dobru utakmicu", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neka nova mlada Hrvatska

Pomlađena reprezentacija Hrvatske je prebacila očekivanja javnosti, a u utakmici protiv Srbije u polufinalu odigrala jednu od boljih utakmica posljednjih godina te pokazala da se ako bude pameti i volje u strukturama, za hrvatski ženski rukomet ne trebamo bojati.

"Mi smo na ovom turniru pokazali da Hrvatska ima budućnost, da hrvatska ima srce. Ove su igračice pokazale želju za dokazivanje i da imaju potencijal da u budućnosti budu dio onoga što se zove hrvatska reprezentacija", zaključio je izbornik Šoštarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo