MANDIĆ OPET ČUDESAN / Hrvatska teškom mukom svladala Argentinu u pravoj drami na kraju utakmice

Image
Foto: HRS/Kolektiv

Tekstualni prijenos utakmice mogli ste pratiti na portalu Net.hr

11.5.2024.
13:20
HRS/Kolektiv
VOYO logo

U dvoboju 2. kola Gjensidige kupa u Oslu hrvatski rukometaši su svladali Argentinu s 20-19 (11-10). Nakon uvjerljivog poraza od domaćina Norveške (26-32) u četvrtak hrvatski rukometaši su u teškom mukom porazili Argentince. U nedjelju u zadnjem kolu Hrvatska igra u 14.15 sati protiv svjetskih prvaka Danaca, a prijenos je na RTL televiziji.

TIJEK MEČA

Hrvatska-Argentina 20:19

Cindrić je na početku ukrao loptu Gaučosima, ali se ista vratila njima u ruke, te su zabili prvi pogodak na utakmici, a vrlo brzo i drugi nakon pogreške naše obrane. U nepune tri minute smo upropastili prvih pet napada, a Argentina vrlo brzo odlazi na 3:0. Nakon sedam i pol minuta zabili smo dva pogotka iz igre, a prvi je Martinović zabio iz sedmerca. Golovima Duvnjaka i Martinovića dolazimo u egal. Sredinom prvog dijela napravili smo nove pogreške u napadu, a nije nas razbudio ni time-out Dagura Sigurdssona. Isključenja su za Hrvatsku zaradila krila Mario Šoštarić i David Mandić, a Argentinci su uzvratili s jednim. Poveli smo prvi put sa 10:9, golom Marina Šipića i krajem prvog dijela se potpuno oslobodili u napadu. U samoj završnici prvog dijela Mandić je s dvije obrane zadržao vodstvo Hrvatske na poluvremenu, imao ih je ukupno 10 u prvih pola sata igre. Na početku drugog dijela smo sjajno igrali i otišli na 15:11 golovima iz kontre. Mandić je u 40. minuti bio na 15 obrana uz nestvarnih 58%. Nismo uspjeli do kraja slomiti utakmicu, Argentina se vratila na -1 u 48. minuti, a izjednačila osam minuta do kraja iako smo u nekim trenucima imali i dva igrača manje. Mandić nas je s nove tri obrane u jednom napadu opet izvukao, a u napadu smo zabili dva pogotka i malo se odvojili. Utakmica je završila pobjedom Hrvatske 20:19.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

----------------------------------------------------

NAJAVA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska rukometna reprezentacija ovog vikenda igra na turniru u Norveškoj, a nakon poraza od domaćina slijedi joj okršaj protiv Argentinaca.

Image
'ZASLUŽENO SU POBIJEDILI' /

Sigurdsson o teškom porazu Hrvatske: 'Kada su Norvežani to napravili, izgubili smo se'

Image
'ZASLUŽENO SU POBIJEDILI' /

Sigurdsson o teškom porazu Hrvatske: 'Kada su Norvežani to napravili, izgubili smo se'

Na Gjensidige Cupu u Norveškoj u četvrtak smo izgubili 32-26, a u drugoj utakmici igramo protiv Argentine u subotu u 13:45 sati, uz prijenos na RTL televiziji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je vratar hrvatske rukometne reprezentacije Dominik Kuzmanović zbog ozljede završio svoj nastup na Gjensidige kupu u Oslu, isto se dogodilo i lijevom vanjskom igračuZvonimiru Srni.

Zbog problema sa stražnjom ložom Srna je ovaj turnir zaključio nakon samo jedne utakmice te neće igrati protiv Argentine i Danske tijekom vikenda. Vratara Kuzmanovića u tim će nadolazećim susretima zamijeniti Filip Ivić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski izbornik Dagur Sigurdsson odlučio je napraviti još nekoliko promjena u zapisniku pa su tako za subotnju utakmicu protiv Argentine, koja počinje u 13.45 sati, prijavljeni srednji vanjski igrači Igor Karačić i Luka Cindrić te pivot Ilija Brozović. Uz Kuzmanovića i Srnu izvan sastava su ostali pivot NikolaGrahovac i desno krilo Fran Mileta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo