Iz Dohe / Zlatko Dalić nakon okupljanja u Katru: 'Mladima se teško nametnuti kad imamo ponajbolji vezni red na svijetu'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Pohvalio je Zlatko Dalić i Mislava Oršića koji je danas nastupio u ulozi u kojoj ga rijetko viđamo

29.3.2022.
19:00
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Zlatko Dalić je nakon pobjede Vatrenih 2:1 protiv Bugarske izašao pred hrvatske i brojne strane novinare te je u dugoj konferenciji za medije dao iscrpne odgovore koji se tiču današnje utakmice, ali i perspektive hrvatske reprezentacije.

Izbornik Dalić je zaključio kako je zadovoljan provjerom protiv Bugarske te da mu je drago kako je Hrvatska osigurala drugu jakosnu skupinu prije ždrijeba za Svjetsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Sad je vrijeme da napravimo analizu'

"Dobro je da smo se nakon 0:1 vratili u igru. Kao što sam rekao, prvi cilj je bio taj team building, ali je bitno da smo završili pobjedom i sačuvali tu drugu jakosnu skupinu za ždrijeb na Svjetskom prvenstvu. Sad je vrijeme da napravimo analizu i spremimo se utakmice Lige nacija u lipnju" konstatirao je izbornik, a onda je i objasnio čime su to Bugari iznenadili Vatrene danas.

Image
Prijateljska utakmica /

Kramarić i Modrić doveli nesigurnu Hrvatsku do pobjede! Eksperiment u Katru pokazao na koga Dalić može računati

Image
Prijateljska utakmica /

Kramarić i Modrić doveli nesigurnu Hrvatsku do pobjede! Eksperiment u Katru pokazao na koga Dalić može računati

"Bugarska je bila dobar test za nas. Igrali su bolje nego protiv Katra i iznenadili su nas visokim presingom na što smo se mi sporo prilagodili. Vodili su i bili su dobar suparnik. Mislim da su nam pokazali neke stvari, a mislim da je ovo bilo dobro i za njih. Ima tu nekoliko vrlo dobrih igrača, pogotovo broj osam. Želim im puno sreće", konstatirao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možemo igrati 3-5-2

Ušao je izbornik i u dublje analize potaknut detaljnijim novinarskim pitanjima.

"Nisam nezadovoljan ni sa prvih sat vremena. Odigrali smo korektno. Problem je bilo što je bilo presporo. Puno je lopti išlo vrataru i to nam je stvaralo probleme, jer nije vezni red uspijevao brže izaći. Mislim da možemo igrati 3-5-2. Imamo dobre bokove i s jedne i s druge strane. Tu su Oršić, Brekalo, Juranović i Vrsaljko na desnom boku, a o lijevom ne trebam trošiti riječi. Kad nam treba čvršći blok onda to možemo igrati iako ostaje naš 4-2-3-1 sustav koji je dominantan. Možda budemo to igrali već u Ligi nacija', kazao je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pohvalio je Zlatko Dalić i Mislava Oršića koji je danas nastupio u ulozi u kojoj ga rijetko viđamo. Naime, Dinamovo krilo igralo je na poziciji desnog bočnog te gdje je Oršić pružio korektnu partiju.

"Pričao sam s Oršićem i on je rekao da može igrati desnog bočnog. Svjestan sam da nije to njegova pozicija i on se danas žrtvovao za ekipu. Odigrao je dobro, ali njega nažalost stalno vuče u sredinu. Orša je svakako opcija za lijevi bok u 4-2-3-1", konstatirao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'On je specijalan igrač'

Japanskog je novinara zanimalo kako Dalić vidi Modrićevu ulogu, formu i važnost za Vatrene u ovom trenutku s obzirom na godine koje nosi na leđima.

"Naš plan je bio svakako da Luka uđe 20-ak minuta. Takav je bio dogovor između nas dvojice. Znamo što on znači za našu igru i to se odmah vidjelo. Nismo ga previše opteretiti, a opet je stigao u 20 minuta zabiti gol i upisati nastup. Mi imamo mogućnost da stvorimo ekipu, naziru se konture, dolaze mladi, ali bez iskusnih ne mogu još napraviti rezultat. Luka igra na gotovo istom nivou kao i prije četiri godine. Impresivan je i taj protok godina se ne vidi na njemu. Zbilja je specijalan igrač. Ne vidim razliku, jer igra s istom ambicijom i vatrom', nahvalio je Modrića izbornik Dalić, a onda se osvrnuo i na njegovog potencijalnog nasljednika Lovru Majera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Sretni su što mogu igrati s Modrićem'

"Mi imamo plejadu mladih igrača koji dolaze. Njihova sreća, pogotovo Majerova, da mogu igrati uz Modrića i učiti. On igra dobro zadnjih pola godine, nametnuo se u reprezentaciji. Problem tih mladih igrača poput Majera, Pašalića i Vlašića velika i kvalitetna konkurencija u veznom redu, možda i najbolja na svijetu. No oni mogu u svakom trenutku uskočiti umjesto Modrića, Kovačića i Brozovića', na zaključio je Zlatko Dalić.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo