Wenger u zadnji tren počeo kupovati, Diego u Atleticu!

Posljednjeg dana prijelaznog roka ostvareni su mnogi transferi. Forlan je prešao u Inter, Diego završio u Atletico Madridu, a još brojni igrači su promijenili radne sredine.

31.8.2011.
19:58
VOYO logo

Diego u Atletico Madridu

Turbulentna karijera 26-godišnjeg brazilskog nogometaša Diega se nastavlja. Unutar tri sezone je promijenio tri kluba, a nova vijest kaže da je na jednogodišnju posudbu došao u madridski Atletico.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još prije dvije sezone je Diego igrao u Juventusu, no na početku prošle je prešao u Wolfsburg. U tom Bundesligašu je imao mnoge konflikte, te se stalno spominjao odlazak. Jedno vrijeme je bio i kažnjen od strane kluba, a priča s Wolfsburgom je završila ove srijede kada je službeno objavljeno da prelazi u Atletico.

"Stvarno mu želim svu sreću u Atleticu i da tamo proigra", rekao je trener Wolfsburga Felix Magath.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neslužbeno se govori da je Atletico ovu jednogodišnju posudbu platio tri milijuna eura, a ukoliko požele otkupiti kompletni ugovor morat će dodati novih sedam milijuna.

Forlan u InteruDiego Forlan, 32-godišnji urugvajski nogometaš, i službeno je postao pojačanje milanskog Intera. Ugovor je potpisan do lipnja 2013. godine, a odšteta koju mora platiti talijanski klub još nije poznata javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od početka tjedna Forlan boravi u Milanu i samo se čekala finalizacija transfera kojim je Inter došao do zamjene za Samuela Eto'a, kojeg je prodao u Anži Mahačkalu tijekom prošlog tjedna.

"Drago mi je što sam u ovom velikom klubu prepunom sjajnih igrača i meni dragih prijatelja", rekao je Forlan, dosadašnji igrač madridskog Atletica, nakon potpisa ugovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Forlan je na prošlogodišnjem SP-u na jugu Afrike bio proglašen za najboljeg igrača, a ranije u karijeri je nosio i dresove Manchester Uniteda i Villarreala.

Uz Forlana Inter je doveo i odličnog napadača iz Lazija Maura Zaratea iz Lazija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenimo i da je milanski klub stavio Kolumbijca Nelsona Rivasa, obrambenog igrača, na transfer-listu.

Pjanić u Romi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanski nogometni klub na svojim je internetskim stranicama objavio potpisivanje ugovora s 21-godišnjim bosanskim veznjakom Lyona Miralemom Pjanićem.

Nakon što je u srijedu prošao liječnički pregled, mladi je nogometaš potpisao četverogodišnji ugovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Financijski detalji ugovora nisu objavljeni. Gazzetta dello Sport piše da je Roma preostale dvije godine njegova ugovora od Lyona otkupila za 10 milijuna eura, dok će Pjanić igrati za godišnju plaću od 1.8 milijuna eura.

Santos i Mertesacker u Arsenalu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andre Santos, 28-godišnji dosadašnji obrambeni igrač istanbulskog Fenerbahçea, novo je pojačanje londonskog Arsenala, koji će mu biti drugi europski klub u karijeri.

Iz Corinthiansa je 2009. godine došao u Europu (Fenerbahçe), a sada je potpisao dugogodišnji ugovor s Arsenalom (zasad nije točno poznato do kad) vrijedan sedam milijuna eura. Andre Santos bi trebao uskočiti u mjesto u momčadi koje je ostalo ispražnjeno odlaskom Clichyja u Manchester City.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednje tri godine je Andre Santos gotovo standardan u udarnoj momčadi Brazila, pa je tako za reprezentaciju u karijeri skupio čak 22 nastupa.

"Santos je kvalitetan igrač i što je bitnije, iskoristiv na mnogo mjesta u momčadi. Silno cijenim i što je prepun iskustva igranja na reprezentativnom planu, ali i primjerice u Ligi prvaka. Bit će pravo pojačanje", rekao je trener Arsenala Arsene Wenger.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Parker u Tottenhamu

Menadžer Tottenhama Harry Redknapp potvrdio je transfer engleskog nogometnog reprezentativca Scotta Parkera, koji je iz West Hama stigao u redove Spursa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se nagađalo da će Tottenham dati novac i jednog igrača u zamjenu za Scotta Parkera, ipak je dao samo ovo prvo i to navodno šest milijuna funti.

"Parker je prošle sezone bio proglašen za najboljeg igrača Premiershipa tako da će biti veliko pojačanje za nas. On je fantastična osoba, pravi obiteljski čovjek i profesionalac. Uistinu veliko pojačanje", rekao je Redknapp.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Joe Cole u Lilleu Nogometaš Liverpoola Joe Cole stigao je na jednogodišnju posudbu u francuski Lille.

Kjaer u Romi Danski stoper Simon Kjaer stigao je iz Wolfsburga u Romu te se tako vratio u Serie A obzirom da je prošle sezone igrao za Palermo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lugano u PSG-u Kapetan urugvajske reprezentacije i veznjak Fenerbahçea stigao je u pariški klub, koji ga je platio oko pet milijuna eura.

Gago u Romi Rimski klub potvrdio je da je argentinskog veznjaka Fernanda Gaga doveo iz Real Madrida na jednogodišnju posudbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grygera u Fulhamu Češkom braniču Zdeneku Grygery je nakon četiri godine istekao ugovor u Juventusu te je potpisao jednogodišnji ugovor s Fulhamom.

"Oduševljen sam što idem u Fulham. Oduvijek sam želio igrati u Premiershipu i veselim se novim izazovima u životu", izjavio je 31-godišnji Grygera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bentley u West Hamu Tottenham je potvrdio da je Davida Bentleyja poslao na jednogodišnju posudbu u West Ham United.

Tassi u Interu Inter je uz 'kapitalce' doveo i mladog talenta iz Brescije Lorenza Tassija. Talentiranog 16-godišnjeg napadača u Italiji su već prozvali 'novim Robertom Baggijem'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gavranović u Mainzu Schalke je napadača Marija Gavranovića posudio Mainzu.

"Mario je izrazio želju za odlaskom kako bi dobio veću minutažu", izjavio je sportski direktor Schalkea Horst Heldt.

Nocerino u Milanu Milan je dobio pojačanje u vidu dolaska 26-godišnjeg Antonija Nocerina, koji je potpisao četverogodišnji ugovor.

Cijena zasad nije poznata za igrača koji je u Milan došao iz Palerma. Milan je želio pojačati konkurenciju u veznom redu pogotovo nakon odlaska Andree Pirla i ozljede Mathieua Flaminija.

Nocerino je u karijeri još igrao za Juventus, Genou i Piacenzu, a skupio je i šest utakmica u reprezentativnom dresu.

Hargreaves u Manchester Cityju Bivši igrač Bayerna i Manchester Uniteda Owen Hargreaves potpisao je jednogodišnji ugovor s 'Građanima'.

Postiga u Zaragozi

Portugalski napadač Helder Postiga napustio je redove Sportinga iz Lisabona i pridružio se Real Zaragozi.

De Guzmanu Villarrealu

Dosadašnji igrač Mallorce, Jonathan de Guzman, novi je igrač Villarreala. Žuta podmornica platila ga je čak osam milijuna eura.

Brighi u Atalanti Roma je posljednji dan prijelaznog roka u 'velikom poslu'. Nakon što su doveli Pjanića i Kjaera, krenuli su se i riješiti pokojeg nogometaša. Prva 'žrtva' je Mateo Brighi koji će Rim zamijeniti Bergamom. Atalanta je uz ovog talijanskog veznjaka posudila i igrača Napolija, Lucu Cigarinija.

Bjelanović u VeroniSaša Bjelanović je iz Atalante prešao u Veronu (Serie B) i tako stigao u svoj 14. klub u karijeri, odnosno deveti u Italiji.

Kakuta u Boltonu Chelsea je svog braniča Gaela Kakutu pustio na šestomjesečnu posudbu u Bolton.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo