DEBAKL BIJELIH U KAZAHSTANU / Hajduk ispao iz Europe, Tobol im utrpao četiri gola, pogodak odluke pao u 118. minuti

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Nogometaši Hajduka nisu uspjeli proći u 3. pretkolo Konferencijske lige

29.7.2021.
19:12
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Hajduka završili su svoj ovosezonski europski put u drugom pretkolu Konfederacijske lige, jer ga je kazahstanski Tobol pobijedio s 4-1 u produžetku i tako nadoknadio dva gola zaostatka iz prve utakmice. 

Do 56. minute bilo je 0-0, a tada je Tobol u u 11 minuta postigao tri pogotka. Vodeći pogodak za domaće postigao je Dušan Jovančić, a potom je Igor Sergejev bio precizan u 61. i 67. minuti za 3-0. Hajduku je nadu donio Emir Sahiti koji je smanjio na 1-3 u četvrtoj minuti sučevog dodatka i tako odveo utakmicu u produžetak. Konačnih 4-1 i prolaz Tobolu u treće pretkolo donio je Aškat Tagibergen u 118. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NEVIĐENA TRAGEDIJA U NEKOLIKO MINUTA /

Pogledajte kakve je nevjerojatne golove Hajduk primio protiv Tobola, a još je i Krovinović promašio penal

Image
NEVIĐENA TRAGEDIJA U NEKOLIKO MINUTA /

Pogledajte kakve je nevjerojatne golove Hajduk primio protiv Tobola, a još je i Krovinović promašio penal

Hajduk je u Kostanaj stigao s dva pogotka prednosti koje mu je prije tjedan dana na Poljudu svojim pogocima donio Marin Ljubičić.

Rani promašaj Mlakara

Već u 9. minuti ta je prednost Splićana mogla biti uvećana. S desne je strane neugodan ubačaj poslao Mađar Gergo Lovrencsics. Lopta je na pet metara odskočila od travnjaka i idealno došla na glavu slovenskog napadača Jana Mlakara, ali je njegov udarac bio neprecizan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvih pola sata utakmice prošlo je uglavnom u igri između dva kaznena prostora s povremenim bljeskovima na obje strane. Prva opasna situacija pred Hajdukovim vratima dogodila se u 28. minuti, kad je Sergejev ušao s lijeve strane u kazneni prostor, ali je njegov udarac prošao pokraj suprotne vratnice.

Drugu veliku priliku u prvom poluvremenu Hajduk je imao u 38. minuti. Ponovno je s desne strane oštru loptu uputio Lovrencsics, a domaći braniči to nisu uspjeli očistiti, već je lopta došla na lijevu stranu do Sahitija, čiji je udarac sa desetak metara prohujao pokraj lijeve vratnice Tobolovog gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U završnici prvog poluvremena još jedan udarac domaćih nogometaša nije pronašao cilj. Nakon udarca iz kuta Maročkin je pucao glavom, ali je lopta otišla preko grede.

Imali sreće kod prvog gola

Drugo poluvrijeme nije dobro počelo za splitsku momčad. Tobol je u 56. minuti sretno došao do vodećeg pogotka. Na 25 metara od gola loptu je prihvatio srpski veznjak Dušan Jovančić i ne znajući što bi s njom odlučio se za udarac koji nije bio pretjerano snažan. No, na putu prema vratima lopta je pogodila Stefana Simića, promijenila smjer i prevarila Hajdukovog kapetana Lovru Kalinića

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo pet minuta poslije kazahstanska momčad je anulirala poljudski minus. Srpski veznjak Zoran Tošić odličnom je loptom pronašao Igora Sergejeva u kaznenom prostoru, a ovaj je sa osam metara zakucao loptu pod gredu pokraj nemoćnog Kalinića.

Potpuni raspad Hajdukove momčadi nastavljen je u 67. minuti. S lijeve strane je ubacio Portugalac Brigido, a sa šest metara glavom je loptu u mrežu neometan poslao Sergejev i postigao svoj drugi pogodak na utakmici koji je njegovoj momčadi donio prednost potrebnu za plasman u treće pretkolo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, u 69. minuti Hajduk je dobio priliku za povratak. Maročkin je u kaznenom prostoru nespretno srušio Sahitija, a ruski sudac Vladimir Moskaljev pokazao je na bijelu točku. Udarac je u 70. minuti izveo Filip Krovinović, ali ga je pročitao domaći vratar Mokin i obranio udarac. Na odbijenu loptu prvi je natrčao Mlakar, no i njegov pokušaj zaustavio je Mokin.

Gol Sahitija

Ubacivanjem Stipe Biuka umjesto Jaira, Diamantakosa umjesto Mlakara i Dolčeka umjesto Čoline, Hajdukov trener Jens Gustafsson pokušao je dobiti raspoloženije napadače koji će donijeti rezultatski preokret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On se i dogodio, ali tek u četvrtoj od pet minuta sučevog dodatka. S lijeve strane je prošao Stipe Biuk i ubacio oštro pred vrata. Obrana Tobola nije uspjela izbaciti loptu koju je na 14 metara prihvatio Emir Sahiti i preciznim udarcem uz desnu vratnicu odveo utakmicu u produžetak.

U 118. minuti Aškat Tagibergen je ipak odveo Tobol u treće pretkolo. Veznjak domaće momčadi došao je do 25 metara s lijeve strane, nitko mu nije izlazio u blok pa je Tagibergen opalio prema golu. Lopta je pred Kalinićem odskočila, prevarila Hajdukovog kapetana i završila u mreži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovila im se Gzira

Hajduku se tako ponovila priča iz 2019. i prvog pretkola Europske lige, kad je splitska momčad u prvoj utakmici s 2-0 pobijedila Gziru United na Malti, a potom na Poljudu izgubila 3-1 i tako ispala iz daljnjeg natjecanja, jer je tada još vrijedilo pravilo većeg broja postignutih pogodaka u gostima.

Tobol će u trećem pretkolu igrati protiv pobjednika dvoboja slovačke Žiline i ciparskog Apolona. Slovaci su u prvoj utakmici na gostovanju u Limasolu slavili s 3-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO

Konferencijska liga, 2. preklolo

Tobol - Hajduk (4:1)

Tobol: Mokin, Malij, Maročkin, Amanovič, Kairov, Mužikov, Jovančić, Vauiullin, Tošić, Sergejev, Brigido

Hajduk: Kalinić; Čolina, Simić, Vušković, Lovrencsics, Vuković, Jairo, Krovinović, Sahiti, Ljubičić, Mlakar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kraj

Tekst se nastavlja ispod oglasa

116' Opreznije se igra i u drugom produžetku.

107' Hajduk je bio u prilici, ali je vratar Mokin dobro reagirao i spasio domaćine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

106' Nastavila se utakmice. Hoćemo li gledati penale?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi produžetak

102' Krovinović je ubacio iz prekida, ali očistila je obrana. Potom je Biuk tukao, ali neprecizno.

96' Nema prilika iako je utakmica dosta živahna. Velika borba taje na travnjaku. Bijeli su u ovim trenucima preuzeli inicijativu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

91' Utakmica se nastavila.

Prvi produžetak

94' GOOL Sahiti je zabio za 3:1. Biuk je ubacio, lopta se odbila do Sahitija koji je sa 14 metara zakucao u mrežu. Igrat će se produžeci ako ovako ostane. Gol pogledajte ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' Igrat će se još 5 minuta dodatnog vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

73' Vuković je pucao s 18 metara, prošlo je pokraj vrata.

69' Sahiti je srušen u kaznenom prostoru. Imao je Hajduk penal i priliku za smanjiti zaostatak, ali je Krovinović bio neprecizan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

67' GOOL 67 Sergejev je postigao svoj drugi pogodak, Tobol vodi 3:0. Pogledajte gol ovdje.

61' GOOL. Tobol je zabio za 2:0 i tako sustigao Hajdukovu prednost s Poljuda. Gol pogledajte ovdje.

60' Ovaj pogodak podigao je domaćine, koji imaju još jedan gol zaostatka jer je prva utakmice završila 2:0.

56' GOOL Jovančić je tukao s oko 20 metara, lopta se na putu odbila od Vuškovića i prevarila Kalinića. Video pogledajte ovdje.

55' Atmosfera na tribinama je dosta užarena. Navijači ne prestaju navijati za svoje miljenike.

48' Moglo je biti opasno pred vratima Kalinića, ali Mlakar je dobro reagirao i spasio Bijele.

46' Nastavila se utakmica. Nakon prvih 45 minuta rezultat je 0:0.

Drugo poluvrijeme

Kraj prvog poluvremena

43' Sahiti je sa 20 metara tukao iznad gola.

38' Sahiti je opasno zaprijetio, međutim njegov pokušaš otišao je pokraj gola.

37' Vidjeli smo samo dvije ozbiljnije prilike na utakmici. ukupno tri udarca su upućena, ali niti jedan unutar u okvir gola.

30' Za sada igra bez golova, vrijeme je na strani Hajduka. Vuković je krenuo prema naprijed, ali ga je Kairov srušio s leđa i zaradio žuti karton.

22' Sergejev je opasno tukao s lijeve strane, lopta je prošla nekoliko centimetara pored desne stative.

14' Vušković je dobio žuti karton zbog grubog prekršaja nad Sergejevom.

11' Tukao je Sahiti sa 17 metara, a lopta je završila u bloku.

9' Velika prilika za Bijele. Lopta je nakon odličnog ubačaja došla na drugu vratnicu, Mlakar je bio u prilici, ali na koncu nije uspio pospremiti loptu u mrežu.

8' Tobol ima 60% vremena loptu u svom posjedu. Domaći napadaju, dok Hajduk vreba priliku iz kontranapada.

3' Domaćini igraju u dosta ofanzivnijem sastavu nego što je bio slučaj na Poljudu. Jasno je zbog čega su se odlučili na takvu taktiku.

1' Počela je utakmica. Hajduk brani prednost od 2:0 iz Splita. Temperatura je 23 stupnja. Vrijeme je lijepo i ugodno za igru.

15.45 Stigli su sastavi, trener Hajduka Jens Gustafsson na teren je poslao snažnu momčad.

_______________________________________________________________________________________________________________

Nogometaši Hajduka u četvrtak od 17 sati po srednjoeuropskom vremenu igraju uzvratnu utakmicu 2. pretkola Konferencijske lige protiv Tobola u kazahstanskom Kostanayu, a trener  Bijelih Jens Gustafsson je uoči puta izjavio da će njegovi igrači učiniti sve da prođu dalje.

"Prvu utakmicu smo pobijedili 2-0. Znam da sam prije tog susreta rekao da bi bio zadovoljan s tim rezultatom. Mogli smo zabiti još koji pogodak, ali Tobol je jako dobra momčad. Čeka nas dug put, međutim dobro smo pripremljeni i učinit ćemo sve da prođemo dalje. Svi koji su u momčadi su važni. Na put idu 23 igrača. Neki igrači su izvan stroja zbog manjih ozljeda, a Marko Livaja ne ide na put. Radio je naporno da bude spreman, ali neće ići s nama", rekao je trener Gustafsson. 

U Kazahstan po pobjedu

Lovrencsics je najavio da on i njegovi suigrači u Kazahstan idu pobijediti.

"U europskim kvalifikacijskim susretima svaka je utakmica važna. Igrao sam već ranije u Kazahstanu, znam koliko je teško tamo igrati zbog dugog puta, vremenske razlike. Idemo u Kazahstan pobijediti, a ne čuvati prednost", dodao je Lovrencsics.

Utakmicu prenosi Arena Sport 1 kanalu i Hajduk Digital TV, a tekstualni prijenos UŽIVO možete pratiti na portalu Net.hr.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo