Srnina najveća želja je (ne)moguća misija!

'Bilo bi najbolje da skupinu završimo na prvom mjestu i da četvrtfinale EURA potom odemo igrati na Donnbas Arenu u Donjeck.

23.3.2012.
16:41
VOYO logo

Trojica ponajboljih hrvatski nogometnih reprezentativaca, Darijo Srna, Ivica Olić i Luka Modrić, proanalizirali su izglede Hrvatske na EURU u Poljskoj i Ukrajini u izjavi za službenu stranicu UEFA-e.

"Dobili smo uistinu tešku skupinu, no opće je poznato da mi Hrvati uvijek volimo igrati protiv favorita. Najlakši put do četvrtfinala bio bi pobijediti Irsku i potom ušićariti još koji bod protiv Španjolske odnosno Italije. No, postoji i teži put: da kiksamo protiv Iraca i da za prolazak skupine moramo dobiti jednu ili obje svjetske velesile. Naviknuti smo na teži način. Uvijek smo dokazivali da smo najbolji kada smo bili najviše pod pritiskom", rekao je kapetan reprezentacije Darijo Srna priznavši potom što bi najviše volio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo bi najbolje da skupinu završimo na prvom mjestu i da četvrtfinale potom odemo igrati na Donnbas Arenu u Donjeck. Meni bi to jako puno značilo. Igram u Šahtaru nogomet već devet punih godina i Donjeck mi je praktički drugi dom." Ivica Olić objasnio je zašto su Vatreni osobito motivirani u dvobojima protiv reprezentacija kao što su Njemačka i Italija.

"Možda zato što smo skoro pa susjedi s tim zemljama. Sigurno je razlog i činjenica da nas mnogo igra u talijanskoj odnosno njemačkoj ligi, kao i da su naši ljudi oduvijek zbog kvalitete voljeli gledati utakmice Serije A i Bundeslige. Zašto smo uspješni protiv njih? Razlog je jednostavan: odgovara nam njihov stil igre." Luka Modrić ponovio je da primljeni pogodak u posljednjim sekundama drugog produžetka u četvrtfinalnom dvoboju posljednjeg EURA u Austriji i Švicarskoj, a potom i ispadanje od Turaka pri raspucavanju penala, smatra jednim od najtežih trenutaka u životu, te istaknuo: "Unatoč činjenici da smo Turke prošle godine izbacili u dokvalifikacijama, poraz iz 2008. zauvijek će ostati u našim mislima", kazao je Modrić te o nastupu u Poljskoj i Ukrajini rekao: "Nekoliko igrača prije četiri su godine bili zbog svog iskustva osobito važni za našu igru, poput Darija Šimića ili braće Kovač. Nakon njihova odlaska priključilo nam se nekoliko mladih igrača koji su nam svojom motivacijom donijeli dodatnu kvalitetu i učinili nas boljima. Uistinu mislim da smo sada bolji no što smo bili prije četiri godine. Jedino to još moramo dokazati", smatra Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o temi: specijal-201104110410004-EURO 2012

SKUPINA A: 1. Poljska 2. Grčka 3. Rusija 4. Češka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKUPINA B: 1. Nizozemska 2. Danska 3. Njemačka 4. Portugal

Skupina C: 1. Španjolska 2. Italija 3. Irska 4. HRVATSKA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina D: 1. Ukrajina 2. Švedska 3. Francuska 4. Engleska

UTAKMICE HRVATSKE REPREZENTACIJE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Irska - Hrvatska (Poznanj, 10. lipnja 20:45) Italija - Hrvatska (Poznanj, 14. lipnja 18:00) Hrvatska - Španjolska (Gdanjsk, 18. lipnja 20:45)

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo