Evo kako se Bilić obratio Rusima prvi dan!

'Mislim da ću biti u stanju brzo se prilagoditi Rusiji ponajprije zbog sličnosti u mentalitetu ljudi. Usput, u bliskoj se budućnosti kanim ozbiljno posvetiti učenju ruskog jezika.

26.6.2012.
10:25
VOYO logo

Za službene internetske stranice moskovskog Lokomotiva intervju je u ponedjeljak navečer, po dolasku u trening-kamp izvan Moskve, dao novi trener momčadi Slaven Bilić.

"Bio sam u Moskvi više puta. Prvo sam 2006. godine nastupio ovdje s Hrvatskom na otvaranju kvalifikacija za EURO u Austriji i Švicarskoj. Igrali smo baš na Lokomotivovu stadionu. Da budem iskren, stadion je ostavio poseban dojam na mene. Moderan je i bilo je vrlo ugodno, zapravo pravi užitak, gostovati na njemu", počeo je donedavni izbornik hrvatskih nogometaša nastavivši:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon toga nekoliko sam puta putovao u Rusiju da bih osobno provjerio formu hrvatskih kandidata za reprezentaciju. Imao sam tijekom tih par posjeta priliku površno upoznati grad. No, kao što sam rekao, moja ideja o Moskvi zasad je samo površna." Teško ćete se u danima koji dolaze stići nauživati Moskve: čekaju vas svakodnevno treninzi, a u nedjelju i odlazak na pripreme u Sloveniju. "Naravno da je priprema momčadi za novu sezonu trenutačno moj glavni prioritet. Iskreno, jedva čekam početi s poslom." Smatra se da između Hrvata i Rusa ima dosta sličnosti. Dijelite li i vi to mišljenje? "Naravno. Mislim da ću biti u stanju brzo se prilagoditi Rusiji ponajprije zbog sličnosti u mentalitetu ljudi: Rusi su, kao i Hrvati, iskren i emotivan narod. Usput, u bliskoj se budućnosti kanim ozbiljno posvetiti učenju ruskog jezika: za učinkovito vođenje momčadi osobito je važno moći s igračima komunicirati na njihovu jeziku, bez prevoditelja. S obzirom da su naši jezici slični, nadam se da ću s vremenom moći govoriti ruski." Predstavio je 43-godišnji hrvatski stručnjak potom svoj potpuno hrvatski stručni stožer, te dao procjenu igračkog kadra koji je zatekao u klubu. "Najvažnija stvar koju sam primijetio gledajući DVD-ove jest da ova momčad ima enorman potencijal. Sviđa mi se što u klubu prevladavaju ruski igrači, od kojih su mnogi još vrlo mladi, a da su stranci kvalitetni. Mislim da bismo mogli dobiti izvrsnu mješavinu. Već ovog ljeta moramo, međutim, pojačati momčad s još nekoliko klasnih igrača da bismo bili još kvalitetniji."

Predsjednica Olga Smorodskaja u utorak je prijepodne nogometašima svog kluba u svlačionici predstavila novog trenera Slavena Bilića i petoricu njegovih hrvatskih stručnih suradnika. Potom je 43-godišnji Splićanin održao pozdravni govor te igračima podijelio plan priprema za idućih nekoliko dana. Uslijedio je 40-minutni trening u teretani, a nakon toga i jednoiposatni na travnjaku. "Prerano je govoriti ponaosob o igračima. Ukupno gledano, vrlo sam zadovoljan kvalitetom koju sam vidio", rekao je Bilić za potrebe službenih internetskih stranica moskovskog kluba. Cijeli ovaj tjedan, osim u četvrtak, Bilić će s igračima u Bakovki, trening-kampu nedaleko Moskve, raditi dvaput tjedno, pa tako i danas. U nedjelju ujutro povest će igrače na visinske pripreme u Sloveniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo