POZNATI PORTAL SLOŽIO NAJBOLJU POSTAVU VATRENIH U 21. STOLJEĆU: / Vjerojatno se nećete u potpunosti složiti s njihovim izborom

Image
Foto: Profimedia

Teško je za povjerovati da tu nije bilo mjesta za Eduarda da Silvu, koji je dugo bio na drugom mjestu vječne ljestvice strijelaca ili za Ivicu Olića

30.4.2020.
13:12
Profimedia
VOYO logo

Poznati strani nogometni portal 90min objavio je na svojoj stranici idealnu postavu Hrvatske u 21. stoljeću. Nakon što su originalni Vatreni broncom digli hrvatski nogomet na veliku scenu, uslijedilo je 20 godina dobrih, ali ne i sjajnih rezultata za Hrvatsku.

Smjena generacija rezultirala je pojavom novih predvodnika Hrvatske kao što su Niko Kovač, Darijo Srna, a nakon njih i Luka Modrić. Kruna svega bilo je svjetsko srebro u Rusiji, a u idealnoj postavi portala 90min nalaze se upravo članovi te srebrne generacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

14.07.2018., Moskva, Rusija - Svjetsko nogometno prvenstvo 2018. Trening hrvatske nogometne reprezentacije u sklopu trening igralista Luznjiki uoci finalne utakmice svjetskog prvenstva protiv Francuske. Luka Modric, Marcelo Brozovic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Idealna postava

Na vratima je Danijel Subašić koji je dobio primat ispred Stipe Pletikose. Na stoperskim pozicijama novinar portala James Cormack postavio je Roberta Kovača i Dejana Lovrena, a izostali su Domagoj Vida i Joe Šimunič.

Na uvijek kritičnoj poziciji lijevog bočnog postavljen je Danijel Pranjić, iako nije konstantno nastupao na toj poziciji. Na desnom boku je neprikosnoven Darijo Srna koji je dugi niz godina proveo na toj poziciji, no u konkurenciji je sigurno bio i Šime Vrsaljko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U veznom redu bilo je također velikih dilema. Kad imate toliko kvalitetnih veznjaka, teško je probrati one najbolje, no ipak je izbor pao na udarnu trojku iz Rusije. Brozović je tako završio na poziciji zadnjeg veznog, dok su Luka Modrić i Ivan Rakitić zauzeli pozicije centralnih veznih. Niko Kovač ostao je bez svog mjesta.

Image
Foto: AFP

Croatia's Eduardo Da Silva (22) celebrates scoring against Bosnia and Herzegovina during their international friendly football match, played in Sarajevo, on 22 August, 2007. Croatia defeated Bosnia 5-3. AFP PHOTO / ELVIS BARUKCIC (Photo by ELVIS BARUKCIC / AFP)

Napadačka trojka također je sastavljena "na sigurno". Na krilima su Ivan Perišić i Ante Rebić, a u vrhu napada Marijo Mandžukić. Teško je za povjerovati da tu nije bilo mjesta za Eduarda da Silvu, koji je dugo bio na drugom mjestu vječne ljestvice strijelaca ili za Ivicu Olića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo kako bilo, ovo je idealna postava Hrvatske u 21. stoljeću prema portalu 90min. Slažete li se s izborom, možete glasovati u našoj anketi.

Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo