Tko sabotira Varaždince? / Povjerenik za suđenje za RTL: 'Varaždin nije korektan jer je Šibenik bio oštećen u dva navrata'

Nije sjeo Varaždincima kazneni udarac u drugoj minuti te dva koja im nisu dosuđena, a ni šest žutih i jedan crveni karton

29.4.2019.
20:00
VOYO logo

Kako se bliži trenutak odluke tko će iz mrtve trke drugoligaša u elitni rang hrvatskog nogometa, i tenzije rastu. Nakon posljednjeg poraza Varaždina kod Zadra stigle su oštre optužbe da su ih sudačke odluke oštetile za nastavak borbe za vrh sa Šibenikom.

"Ova zadnja utakmice to svakako daje sumnju u takve događaje buduće, ne, i tu treba napomenut suđenje koje je bilo kakvo je bilo. Nama je donijelo da nam pet igrača ne smije igrati sljedeću utakmicu. Moramo se i mi javiti da na neki način to do kraja prvenstva bude kako treba", rekao je predsjednik NK Varaždina Stjepan Cvek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije sjeo Varaždincima kazneni udarac u drugoj minuti te dva koja im nisu dosuđena, a ni šest žutih i jedan crveni karton, koliko ih je podijelio sudac Jakov Titlić. U klubu vjeruju da se takvim odlukama pogoduje Šibeniku koji na tablici ima bod prednosti ispred Varaždina i četiri više od Dugopolja. 

Iz Dalmacije je stigla jasna poruka - mi ćemo svoju bitku voditi na terenu, a ne preko medija uz dodatak kako se i oni zauzimaju za jednake uvjete svima. U Varaždinu tvrde da jednakih uvjeta nije bilo u pet, šest navrata, a je li doista tako, provjerili smo kod  povjerenika za suđenje u drugoj ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče Zadra to vam samo mogu reći da još nije stigla dokumentacija. Ona u toku tjedna će pristići i tad ću moći vidjeti sporne trenutke. Po dokumentacija koja pristigne sa utakmica se vidi da nijedna primjedba, sa utakmica gdje je Varaždin igrao, nije pristigla. Kontrolori su na utakmicama te suce ocijenili sa dobro i vrlo dobro suđenje što se ne bi moglo reći konkretno, sada kada upiru prst u Šibenik, koji je oštećen u dva navrata", rekao je za RTL povjerenik za suđenje u 2. HNL Mladen Lončar.

Prvoplasirana momčad osigurat će izravan plasman u 1. ligu. Do kraja su ostala još četiri kola i u Varaždinu žele da kartu za viši rang osigura bolja momčad, a ne sudačke odluke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Idemo se okrenuti sljedećoj utakmici protiv Međimurja. Znamo da neće biti psihički lako", rekao je nogometaš Varaždina Matej Senić.

"U sljedećoj utakmici ćemo pokazati inat zbog svega onoga što se dogodilo prije, rekao je trener Varaždinaca Branko Karačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cvek je poručio kako će Varaždin reagirati i žalbom upućenom vodstvu natjecanja.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo