'Pa nismo ispred Srbije zbog abecede! Bolji smo!'

Izbornik Hrvatske Slaven Bilić ocijenio je našu kvalifikacijsku skupinu za Svjetsko prvenstvo 2014. godine jednako teškom kao što je bila ona za SP 2010.

31.7.2011.
12:59
VOYO logo

Ovoga puta Vatreni su u skupini A i igrat će protiv Srbije, Belgije, Makedonije, Škotske i Walesa.

"Tko god prati nogomet, čim je vidio jakosne skupine bio je svjestan da lako ne može biti. Nije realno reći 'satrat ćemo sve', ali niti 'ajme majko'. Mi smo nositelji i najbolja reprezentacija. Ne samo po rejtingu, nego i po kvaliteti i budućnosti koja je pred našim igračima, tu skupinu možemo proći. Ne trebamo se nikoga bojati. Dakle, favoriti smo, ali moramo biti svjesni da to ništa ne znači na papiru", izjavio je Bilić za Sportske te dodao kako će utakmice sa Srbijom i Makedonijom biti posebne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ti susreti sa Srbijom, kao i s Makedonijom, još nisu normalne nogometne utakmice, tu ima i drugih konotacija. Ali Pa nismo ispred Srbije na Fifinoj ljestvici zbog abecede! Bolji smo!".

Predstavnici Hrvatske na ždrijebu u Rio de Janeiru bili su glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić, te pomoćnik izbornika, Aljoša Asanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikada nismo bili u izjednačenijoj skupini, mogao nam je Ronaldo izvući i lakšu protivnike", rekao je Srebrić te dodao:

"Srbija je prepuna vrhunskih igrača, a Belgija i Škotska imaju sjajne mlade momčadi koje će za dvije godine sigurno puno napredovati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni tajnik kaže da je Srbija bila jedna od momčadi koju su pod svaku cijenu željeli izbjeći.

"Sigurnosni aspekt bit će nam najveći problem, tenzije navijača u susretima protiv Srbije uvijek je vrlo teško obuzdati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Grupa je jedna od najtežih, sve utakmice bit će teške. Pamtim Škotsku od prije kao vrlo dobru momčad. Belgija je nezgodna, iako mislim da Hrvatska kao nositelj ulazi u kvalifikacije kao favorit", kaže srpski izbornik Vladimir Petrović Pižon.

Craig Levein, izbornik Škotske:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ždrijeb je mogao biti mnogo gori, ali neću već sad pokušavati procjenjivati rasplet. Srbija i Hrvatske vrlo su dotjerane momčadi i imamo veliki izazov pred sobom".

Vezni igrač Liverpoola i škotski reprezentativac " dodao je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Težak ždrijeb, ali imamo dobru šansu, ništa nije nemoguće".

Vladimir Petrović, izbornik Srbije:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Grupa je jedna od najtežih, sve utakmice bit će teške. Pamtim Škotsku od prije kao vrlo dobru momčad. Belgija je nezgodna, iako mislim da Hrvatska kao nositelj ulazi u kvalifikacije kao favorit".

Kapetan reprezentacije Srbije, Dejan Stanković, želi da se ponovi 1999.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tada su nam Makedonci pomogli jer su u 94. minuti dali gol Irskoj i i bili smo prvi, neka se ponovi. Belgija nas je nedavno pobijedila, Škoti i Velšani su uvijek nezgodni, Makedonci nepredvidljivi. Sigurno da je grupa koju smo dobili najteža. Bit će neizvjesno, ali nema razloga da ne budemo optimisti".

Vezani članci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201107270346006 arti-201107270040006 arti-201107250502006

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo