Ova vijest će Ivicu Olića jako razveseliti!

Napadač Bayerna i hrvatske reprezentacije Ivica Olić je u studiji njemačkih studenata pobijedio u kategoriji 'marljivosti'.

26.12.2011.
17:31
VOYO logo

'Nogometaši su djeci veći uzori od roditelja!', zaključak je studije koju je na reprezentativnim uzorcima provela ekipa studenata EBS-ova Visokog učilišta za pravo i ekonomiju iz Wiesbadena.

Pod vodstvom prof. dr. Sasche L. Schmidta istražitelji su došli do šokantnih zaključaka: naoko otrcana fraza o nužnosti primjerenog ponašanja sportskih zvijezda zbog činjenice da su uzori djeci dobila je svoju punu potvrdu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri najomiljenija bundesligaška nogometaša za malene su Nijemce Mario Götze iz dortmundske Borussije, Thomas Müller iz Bayerna i Raul Gonzalez iz Schalkea. Sva trojica za većinu maloljetnih muških ispitanika također predstavaljaju veće životne uzore od samih njihovih roditelja. "Kada razgovoram s djecom obično mi kažu da imaju frizuru poput mene, ili da nose tenisice poput mojih. Jasno mi je zbog toga bilo i prije ovih rezultata da djeci u Njemačkoj predstavljam uzor. Iskreno, ne osjećam zbog toga nikakav pritisak. Dapače, radujem se što je tome tako i mogu samo obećati kako ću se i nadalje truditi da budem hvale vrijedan primjer", rekao je 19-godišnji Götze. Pri istraživanje je ekipa iz Wiesbadena obradila 2000 njemačkih državljana, te 3000 strastvenih njemačkih nogometnih navijača svih dobnih kategorija. Ono što se čini osobito važnim činjenica je da nisu samo rijedak sportski talent i iznadprosječni rezultati presudni za omiljenost među njemačkom publikom. Tamošnje društvo osobito, pokazala je anketa, cijeni vrednote poput skromnosti, pristupačnosti i marljivosti. U kategoriji marljivosti stoga je najviše ispitanika kao uzoran primjer izdvojilo napadača Bayerna i hrvatske reprezentacije Ivicu Olića.

"Unatoč svojoj ulozi zamjenskog igrača, Olić je savršen primjer što volja i upornost mogu napraviti u nogometu i sportu uopće. Taj princip, sasvim je realno, iz nogometa transcendira i u druge društvene sfere", zaključak je studije koji prenose njemački mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo