SLUČAJ MODRIĆ: / Kakve su kazne dobili poznati nogometaši osuđeni zbog utaje milijuna eura poreza?

Image
Foto: AFP, CHARLY TRIBALLEAU
30.11.2017.
16:52
AFP, CHARLY TRIBALLEAU
VOYO logo

Nastavio je veznjak madridskog Reala sramotan popis aktualnih i bivših igrača tog kluba koje se tereti(lo) za istu stvar, a na kojem su, među ostalima, i sljedeća imena - Xabi Alonso, Iker Casillas, Pepe, Ricardo Carvalho, Marcelo, Fabio Coentrao, Angel Di Maria, ali i nekadašnji trener momčadi Jose Mourinho. Također, zbog iste stvari u sudskom je postupku prva zvijezda kluba Cristiano Ronaldo kojeg se sumnjiči za utaju 14,7 milijuna eura poreznih davanja.

?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŠPANJOLSKO TUŽITELJSTVO PODIGLO OPTUŽNICU PROTIV LUKE MODRIĆA: /

Hrvatski kapetan utajio više od 870.000 eura?

Image
ŠPANJOLSKO TUŽITELJSTVO PODIGLO OPTUŽNICU PROTIV LUKE MODRIĆA: /

Hrvatski kapetan utajio više od 870.000 eura?

Što se Modrićevog dijela priče tiče, tužiteljstvo ističe da je prihode od reklama i sponzorskih ugovora primao u Luksemburgu gdje je sa suprugom Vanjom, također optuženom za izbjegavanje plaćanja poreza, otvorio tvrtku Ivano S.A.R.L. Nadalje, valja znati da Državno odvjetništvo smatra da bi utajeni iznos mogao biti i veći od 290,990 eura za 2013. i 579,738 eura za 2014. godinu jer se sumnja da Modrić ima otvoren račun u poreznoj oazi Otok Man.

U kojem će se smjeru priča razviti tek treba vidjeti, no valja podsjetiti da su istu situaciju iskusili Javier Mascherano, Radamel Falcao i Fabio Coentrao, ali i Lionel Messi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponajbolji nogometaš svijeta proglašen je u srpnju krivim u procesu koji se vodio protiv njega (i njegova oca) i prema presudi suda u Barceloni kažnjen zatvorskom kaznom u trajanju nešto kraće od dvije godine. Budući da duljina izrečene kazne ne premašuje 24 mjeseca i da Messi u tom trenutku nije posjedovao kriminalni dosje, kazna je preoblikovana u uvjetnu.

Optužbe protiv oca i sina Messi ukazivale su na to da je dvojac oštetio španjolski državni proračun za 4,2 milijuna eura u razdoblju između 2007. i 2009. godine, a tužitelj Mario Maza sve je potkrijepio dokazivanjem da je Jorge Messi osnovao mrežu lažnih tvrtki u Urugvaju, Belizeu, Švicarskoj i Velikoj Britaniji kako bi od španjolskih poreznika prikrio određene sponzorske prihode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda se kroz Messijevu nazire i rasplet Modrićeve priče, no za početak tek treba vidjeti jesu li navodi Španjolskog državnog odvjetništva uopće i točni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo