'NEOBJAŠNJIV KOLAPS... A IMALI SU +14': / Španjolski mediji napali svoje košarkaše nakon poraza od Hrvatske na Olimpijskim igrama

Image
Foto: AFP, ANDREJ ISAKOVIC

Španjolski mediji oštro su kritizirali vlastitu košarkašu reprezentaciju nakon poraza od Hrvatske 70-72 na startu Olimpijskih igara u Rio de Janeiru.

8.8.2016.
10:37
AFP, ANDREJ ISAKOVIC
VOYO logo

Posebno su istaknuli propuštenu prednost od 14 koševa koliko su Španjolci imali u dvoboju s izabranicima Aleksandra Petrovića. Sportski dnevnik Marca napominju kako Pau Gasol i Nikola Mirotić s ukupno 35 od 70 koševa nisu bili dovoljni za spas Španjolske. Dnevni list AS ističe: "Španjolska je zaspala i propustila prednost od 14 koševa". Dnevnik El País također ukazuje na prednost koju je imala Španjolska, dok El Mundo donosi naslov: "Neobjašnjiv kolaps Španjolske na otvaranju protiv Hrvatske".

ČUDESAN PODVIG HRVATSKE: Bogdanović, Šarić i društvo srušili europske prvake Španjolce

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BLOKADA KOJA JE ODUŠEVILA NACIJU: Šarić jednim potezom zaludio Hrvatsku, slave i u Philadelphiji

'Senzacionalni Bogdanović'

"Senzacionalni Bogdanović vodio Hrvatsku do preokreta" i "Španjolska pala u debiju protiv Hrvatske", ističe televizija TVE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nitko nije očekivao ovakav rezultat jer je Španjolska vodila gotovo čitav susret", istaknuo je voditelj u jutarnjim vijestima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Trebali smo zadržati prednost'

Pau Gasol, najbolji španjolski strijelac sa 26 koševa, rekao je nakon poraza od Hrvatske sa 70-72 u prvom kolu Olimpijskih igara kako su hrvatski košarkaši igrali čvrsto te aktualnom europskom prvaku nanijeli bolan poraz koji ih je doveo u tešku situaciju uoči nastavka natjecanja.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

GLEDAJTE I UŽIVAJTE: Ovako je izgledala veličanstvena pobjeda hrvatskih košarkaša u Riju

Image

GLEDAJTE I UŽIVAJTE: Ovako je izgledala veličanstvena pobjeda hrvatskih košarkaša u Riju

ACO PETROVIĆ: ‘Pobijedili smo europske prvake, ali osjećam se nekako prazan… Igrali smo daleko od savršenog’

ŠPANJOLCI SE NAKLONILI HRVATSKOM JUNAKU: ‘Dobro je da ide u NBA ligu, bit će sjajan tamo’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovaj poraz boli. Uz razliku koju smo bili postigli, s iskustvom i kvalitetom koju imamo, trebali smo to kapitalizirati i održati razliku do kraja. Oni su igrali čvrsto i iskoristili priliku pobijediti nas. Ovaj nas je poraz doveo u težu situaciju, čini se da nam se ovo događa na gotovo svakom prvenstvu", rekao je Gasol za španjolsku javnu televiziju TVE.

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo