- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Kolinjski kupus
Saznajte kako pripremiti kolinjski kupus u našem video receptu.
Kada pomislite na pirjani kiseli kupus, što vam odmah pada na pamet? Najvjerojatnije buncek, krvavice ili neka druga vrsta kobasica. U ovom jelu nema bunceka, ali zato su tu i krvavice, i pečenice i fino carsko meso. Ako vam pomisao na kolinje ne ubija tek, onda je ovo jelo za vas!
Kolinjski kupus - Saznajte kako pripremiti kolinjski kupus u našem video receptu. - kiseli kupus, svinjska mast, luk, klekove bobe, kumin, bijelo vino, krumpir, carsko meso, krvavice, kobasica, sol i papar, U loncu, na vrućoj masti, pržimo sjeckani luk do svjetlo žute boje. ; Zatim dodamo kiseli kupus, klekove bobe, kumin, začinimo solju i paprom, ulijemo bijelo vino i 150 ml vode.; Carsko meso operemo, malo posolimo, polegnemo na kupus i kuhamo, na laganoj vatri, 30-ak minuta. ; Potom ogulimo krumpir, operemo ga, naribamo i umiješamo u kupus. ; Zatim dodamo krvavice i pečenice, poklopimo, te sve zajedno, na laganoj vatri kuhamo još 20-ak minuta.; Jelo začinimo solju i paprom te poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- kiseli kupus, 1 kg
- svinjska mast, 80 g
- luk, 2 glavice
- klekove bobe, 1 žličica
- kumin, 1 prstohvat
- bijelo vino, 100 ml
- krumpir, 1
- carsko meso, 400 g
- krvavice, 4
- kobasica, 4
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U loncu, na vrućoj masti, pržimo sjeckani luk do svjetlo žute boje.
- Zatim dodamo kiseli kupus, klekove bobe, kumin, začinimo solju i paprom, ulijemo bijelo vino i 150 ml vode.
- Carsko meso operemo, malo posolimo, polegnemo na kupus i kuhamo, na laganoj vatri, 30-ak minuta.
- Potom ogulimo krumpir, operemo ga, naribamo i umiješamo u kupus.
- Zatim dodamo krvavice i pečenice, poklopimo, te sve zajedno, na laganoj vatri kuhamo još 20-ak minuta.
- Jelo začinimo solju i paprom te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |