Kuharica / Svinjetina u umaku od gljiva - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Svinjski kotleti u kremastom umaku od gljiva gotovi su već za pola sata sa samo nekoliko sastojaka. Svinjetinu u umaku od gljiva možete poslužiti uz pire krumpir.

2.3.2023.
15:30
Pixabay
VOYO logo

Svinjski odresci prženi u tavi u kremastom umaku od gljiva i češnjaka oduševit će vas.

Sastojci potrebni za pripremu svinjetine u umaku od gljiva:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 svinjska kotleta
  • sol
  • papar
  • pola žličice mljevene paprike
  • 3 žlice maslaca
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 225 g gljiva, narezanih na ploške
  • pola glavice luka, sitno nasjeckano
  • 2 češnja češnjaka, mljevena
  • žlica brašna
  • 1 i pol šalica pilećeg temeljca
  • žlica peršina

Upute za pripremu svinjetine u umaku od gljiva:

  1. Svinjske kotlete s obje strane začinite paprikom, soli i paprom.
  2. Zagrijte veliku tavu na srednje jakoj vatri; dodajte 2 žlice maslaca. Pržite svinjske kotlete dok ne porumene dok sredina više ne bude ružičasta, 2 do 4 minute po strani. Izvadite svinjske kotlete iz tave i ostavite sa strane.
  3. Otopite preostali maslac u istoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte gljive i kuhajte dok ne porumene i ne ispari višak vlage, oko 5 minuta. Dodajte češnjak i senf; kuhajte dok češnjak ne zamiriše, oko 1 minutu.
  4. Dodajte brašno u tavu, miješajući da uklonite sve grudice. Polako dodajte goveđu juhu, miješajući dok se ne sjedini. Posolite i popaprite. Smanjite vatru na srednju i pirjajte, često miješajući, dok se umak ne zgusne, oko 5 minuta.
  5. Vratite svinjske kotlete u tavu i kuhajte dok se ne zagriju, oko 1 minutu.
  6. Svinjetinu u umaku od gljiva poslužite toplu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo