Recept i priprema / Kako se radi liker od borovnice?

Image
Foto: Pixabay

Pripremom likera od borovnice dobit ćete bistar, čist i jak okus borovnice. Za pripremu likera od borovnice možete koristiti vodku ali i rakiju, viski, rum ili neko drugo žestoko piće.

6.1.2023.
13:34
Pixabay
VOYO logo

Liker od borovnice i to domaći najbolji je aperitiv koji možete poslužiti. Kao sastojak likera od borovnice možete koristiti smeđi ili bijeli šećer, a također i med ili javorov sirup.

Sastojci potrebni za pripremu likera od borovnice su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 3 šalice vodke
  • 350g borovnica
  • 2 šalice šećera
  • 2 šalice vode

Upute za pripremu likera od borovnice:

  1. Miješajte vodku i borovnice zajedno u blenderu dok se borovnice prilično dobro ne raspadnu.
  2. Ulijte smjesu u jednu veliku čistu staklenku ili je podijelite u 2 staklenke srednje veličine, čvrsto zatvorivši staklenku. Protresite staklenku jednom dnevno i tako dva tjedna.
  3. Nakon 2 tjedna kušajte liker od borovnice.
  4. Nakon što se postigne željena jačina okusa: Procijedite alkohol kroz fino mrežasto cjedilo i bacite voće.
  5. Za pripremu sirupa za liker od borovnica pomiješajte šećer i vodu u loncu. Zagrijte do vrenja, miješajući dok se šećer ne otopi. Maknite s vatre i ohladite prije upotrebe.
  6. Umiješajte oko 1 ½ šalice sirupau. Kada se potpuno sjedini, kušajte. Prilagodite sastojke za željenu slatkoću a možete koristiti i omjer 1:1. Nakon što ste zadovoljni slatkoćom, pažljivo pretočite liker od borovnice u čistu bocu.
    Nakon punjenja u boce, trebali biste ga ostaviti da odleži otprilike tjedan dana na hladnom i tamnom mjestu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo