Otac troje djece: Ne znamo kako ćemo preživjeti

Tridesetdvogodišnji Karol Vidaković i njegova supruga Sanja oko godinu i pol se žestoko bore kako bi prehranili svoju obitelj. Karol je prije 16 mjeseci ostao bez posla, a potom se i razbolio.

31.7.2012.
12:57
VOYO logo

"Plin su nam već isključili zbog dugovanja, a sada bi nam se ista priča mogla ponoviti i sa strujom, za koju moramo podmiriti dugovanja, a nemamo čime. Svaki dan strahujemo da bi nam netko iz HEP-a mogao pokucati na vrata i reći da su nam došli isključiti struju jer nam se opomene stalno gomilaju. Počinje škola, tu su novi troškovi za knjige, brzo će početi i sezona grijanja, a mi smo već sada na rubu snaga i ne znamo kako ćemo preživjeti ovu jesen i zimu", očajni su supružnici Vidaković iz Donjeg Miholjca koji više ne mogu spojiti ni kraj s krajem, a istovremeno trebaju othraniti dvoje devetogodišnjih blizanaca te četiri godine staru djevojčicu.

Ostao bez posla pa se razbolio

Njihova tragedija počela je prije 16 mjeseci kada je 32-godišnji Karol Vidaković, po zanimanju ratar, ostao bez posla. Riječ je o jednom od poslova koje je radio na određeno vrijeme. Nakon gubitka posla uslijedili su i zdravstveni problemi. Karol je doživio dva moždana udara. Na njih su se nadovezale i operacije i ugrušci u krvnim žilama te teške terapije zbog kojih Karol više nije bio sposoban ni za kakav teži i zahtjevniji posao. Njegova supruga Sanja na određeno je radila doslovce do danas, a od srijede i ona će se naći na burzi, piše Glas Slavonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U želji da smanje troškove, u međuvremenu su se preselili u dvosobni stan Sanjine majke, no sada više ni ondje ne mogu držati korak s financijskim obavezama. Dosad su dobili samo jednokratne pomoći, a strahuju da će im od kolovoza jedini izvor prihoda biti dječji doplatak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hudson i Rex
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo